Welcome Anonymous
Fledgling
Fledgling
It is currently Sun Jun 17, 2018 7:33 pm

All times are



Post new topic Reply to topic  [ Array ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jan 26, 2018 2:42 pm 
Offline
Fledgling
Fledgling

Joined: Wed Jun 14, 2017 3:44 pm
Posts: 1
I am using a Snapshot Sniper II as a motion detector with a Canon t3i.

When I turn everything on and wait through the testing period on the SSII, everything works perfectly. The motion detector triggers the camera for as long as there is motion.

However, after about 30 minutes, the SSII stops working. This happens every time. I have tried turning the camera on and off without touching the SSII but nothing happened. However, if I flip the SSII off and then back on, everything starts over and works fine again.

This is frustrating because I can't rely on this thing at all out in the field.

I have no idea what's going on. All the connections are solidly in place and the battery in the SSII is even taped down to prevent it from popping out. Could it just be faulty or am I missing something?

Thought? Any help is appreciated. Thank you.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 26, 2018 4:18 pm 
Offline
Emperor
Emperor
User avatar

Joined: Tue Jun 17, 2014 4:24 pm
Posts: 745
Have you checked the SS2 pins with a continuity tester? You might try turning it on with no camera and then checking the pins for continuity during a motion event after the SS2 has rested for 30 minutes.

Also, could be a low battery.

_________________
Casey

https://www.instagram.com/caseysmarttphoto/
http://www.caseysmartt.com


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 26, 2018 7:06 pm 
Offline
Emperor
Emperor
User avatar

Joined: Sat Feb 02, 2013 2:56 pm
Posts: 2718
Location: Central Saskatchewan, Canada
I would definitely check the battery. Put a new one in as to try and rule out the battery.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Feb 01, 2018 8:29 am 
Offline
Royal
Royal
User avatar

Joined: Tue Feb 23, 2010 9:49 pm
Posts: 333
Do you have the 3rd wire connected or just 2? If just 2, try connection the 3rd wire (pre focus) to "P" on the SSII and see what it does.

_________________
Imagehttp://www.snapshotsniper.com/HomeBrewProducts.htm


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ Array ] 

All times are


Who is online

Array


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group