Welcome Anonymous
Fledgling
Fledgling
It is currently Thu Sep 20, 2018 7:09 am

All times are



Post new topic Reply to topic  [ Array ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Sat Sep 08, 2018 6:55 am 
Offline
Fledgling
Fledgling

Joined: Thu Sep 30, 2010 7:30 am
Posts: 10
Hello all, anyone remember how yeticam boards were ordered? Were they cam specific? I have one for a p32 and would like to use a s40 with it, would it work or will I need another chip for it? If I do, does anyone have a spare they would part with?
Thanks!


fmb aka Killet on Hags


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Sep 08, 2018 5:22 pm 
Offline
Emperor
Emperor
User avatar

Joined: Thu Feb 09, 2012 11:33 am
Posts: 2060
Location: Northcentral PA
I've got four Yeti boards (all for P32s) and, as I recall, the boards were either type 1, 2, or 3. I've converted three of those boards to use with Nikon L11s; but those are both what would be called a Type 2 camera while an S40 is a Type 3. Attached is a Yeti manual that has instructions (on page 16) for converting a board from controlling a 3-wire camera to one using 4-wires -- that's what I had to do to use the L11s -- but I don't think the board will control a fast-hacked S40 without a new chip.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
http://forestandfield.blogspot.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 09, 2018 7:31 pm 
Offline
Emperor
Emperor

Joined: Wed Feb 27, 2013 5:25 pm
Posts: 545
Location: SW Pa.
[quote="Woody Meristem"]I've got four Yeti boards (all for P32s) and, as I recall, the boards were either type 1, 2, or 3. I've converted three of those boards to use with Nikon L11s; but those are both what would be called a Type 2 camera while an S40 is a Type 3. Attached is a Yeti manual that has instructions (on page 16) for converting a board from controlling a 3-wire camera to one using 4-wires -- that's what I had to do to use the L11s -- but I don't think the board will control a fast-hacked S40 without a new chip.[/quote]
Thanks Woody....I am still using a couple of Yetis with s-600s and that manual might come in handy!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 7:38 am 
Offline
Fledgling
Fledgling

Joined: Thu Sep 30, 2010 7:30 am
Posts: 10
Thanks Woody, thats going to be very helpful, another question, I see an imprint around the PIR on these boards, is that for turning the PIR for a vertical mount instead of a horizontal mount?
Thanks again


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 6:18 pm 
Offline
Emperor
Emperor
User avatar

Joined: Thu Feb 09, 2012 11:33 am
Posts: 2060
Location: Northcentral PA
Quote:
imprint around the PIR on these boards, is that for turning the PIR for a vertical mount instead of a horizontal mount?

Sorry, I can't help you there, maybe someone else knows more about the Yetis than I do.

_________________
http://forestandfield.blogspot.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 7:16 pm 
Online
Emperor
Emperor
User avatar

Joined: Sun Jan 31, 2010 8:56 pm
Posts: 1076
I think the imprint is for the PIR to be mounted on either the front or back of board so you get it positioned correctly


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 7:37 pm 
Offline
Emperor
Emperor

Joined: Wed Feb 27, 2013 5:25 pm
Posts: 545
Location: SW Pa.
[quote="fmb"]Hello all, anyone remember how yeticam boards were ordered? Were they cam specific? I have one for a p32 and would like to use a s40 with it, would it work or will I need another chip for it? If I do, does anyone have a spare they would part with?
Thanks!


fmb aka Killet on Hags[/quote]
I have a chip that I am about 80% sure is a fast hack s-40 chip for a Yeti Board.. you can have it if you want it


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 11, 2018 6:02 am 
Offline
Fledgling
Fledgling

Joined: Thu Sep 30, 2010 7:30 am
Posts: 10
Thanks zaj56 but the s40 I have is already wired with a 3 wire hack. I'm guessing thats not a fast hack? Would the chip still work?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 11, 2018 6:27 am 
Offline
Emperor
Emperor

Joined: Wed Feb 27, 2013 5:25 pm
Posts: 545
Location: SW Pa.
I honestly don’t know ... Ken or Woody might have the answer to that


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 11, 2018 11:31 am 
Offline
Emperor
Emperor
User avatar

Joined: Thu Feb 09, 2012 11:33 am
Posts: 2060
Location: Northcentral PA
If your S40 is a three wire hack it's almost certainly not a fast hack. Try hooking it to the Yeti board and see if it functions. The timing won't be quite right and it might miss the first picture but for a second photo it should work.

_________________
http://forestandfield.blogspot.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ Array ]  Go to page 1, 2  Next

All times are


Who is online


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group